+90 264 278 48 50

info@kromtech.com.tr

Sosyal Medya

Ultrafiltrasyon (UF P&F)

Ultrafiltrasyon P&F Tesisi (Plakalı UF Membranları):

Fermente ürünlerin konsantre edilmesinde hijyenik sebepler, yüksek ürün kaybı, düşük üretim hızı ve bunun gibi sebeplerden dolayı geleneksel yöntem olan bez torba ile süzdürme yönteminin endüstriyel boyutta uygulanması zordur. Sütün peynir mayası yerine yoğurt kültürü ile fermente edilmesinden dolayı peynir altı suyu ve protein separasyonu çok zordur. Bu da ikinci üretim metodu olan Nozul separatörün kapasitesini %30 oranında azaltmaktadır. Kısmi tahliye sırasında da her proseste ürün kaybeder. İşte bu noktada yeni nesil membran teknolojisi ile Plakalı Ultrafiltrasyon Sistemi ile fermente ürünleri kayıpsız konsantre etmek çok kolay ve verimlidir. P&F UF sistemi yüksek basınç değişiminden dolayı yüksek akışkanlıktaki ürünlerin membran blokesi ve membran değişim riskleri olmadan ürünlerin işlenmesine olanak sağlar.

 

Plaka ve Konstrüksiyon sistemi şu karakteristiklere sahiptir:

- Yüksek viskoziteli ürünleri işleyebilme özelliği

- Yüksek tanımlı akış miktarlarını ölçebilme özelliği

- Yüksek sıcaklık direncini ölçebilme özelliği

- Tekli membranların izolasyon imkanı

- Modüler yapı özelliği

 

Avantajları

• Yağ içeriğinden bağımsız olarak aynı sistemde tüm fermente ürünleri üretmek mümkündür

• (Krem peynir, Duble krem peynir, Süzme yoğurt, Yunan usulü yoğurt, Skyr, Labne, Maskarpone, Quark, Mascarpone gibi fermente ürünler üretilebilir)

• Separatör prosesine kıyasla sürekli, basit ve daha esnek proses

• pH varyasyonlarına karşı daha az hassastır

• Ultrafiltrasyon sistemi daha yüksek toplam kuru madde içeriğine ulaşabilir

• Daha homojen ve sürülebilir ürün yapısı ve daha kaymaklı yüzey

• Daha yüksek getirisi vardır

• Peynir altı suyu proteinleri ürün içerisinde kalır

• (%0.02 Protein, %0.00 Permeate içerisindeki yağ)

•Kolay hizmet… (hareketli parça yok)

• Membranların ortalama 2 yıllık ömrü vardır

• İstenildiğinde Ultrafiltrasyon hattının kapasitesini yükseltmek kolaydır

 


Özellikler

Kapasiteler:

Bu firma tarafından imal edilen sabit kapasiteli standart UF P&F Tesisleri aşağıdaki gibidir:

Duble Krem Peynir/ Labne:1000-3000 Litre/saat

Quark, Süzme Yoğurt: 1000-30000 Litre/saat

İsteğe bağlı olarak daha yüksek kapasiteler mevcuttur ve özel olarak üretilebilir.