TSS / PASTÖRİZASYON SİSTEMLERİ
Pastörizasyon sistemleri gıda teknolojisi ve çoğunlukla süt ve süt ürünleri teknolojileri açısından zararlı olan mikroorganizmaları öldürmek ya da uzaklaştırmak, starter kültürlerin ortamda daha kolay ve güvenli gelişebilmelerini sağlamak, peynir üretimini istenilen doğrultuda yönlendirebilmek ve kusurlu peynir üretimini büyük ölçüde önleyebilmek amacı ile yapılır.
TSS Pastörizasyon sistemleri işte bu aşamada sizlere en kaliteli ve güvenli hijyenik ürün grupları ile hizmet sunmayı amaçlar. Yüksek verimli pastörizasyon tasarımı konusunda uzman kadrosu ve yıllarını sahada geçirmiş işin mutfağından gelen teknik personelimiz ile sizlere daima en etkin çözümleri sağlamaktayız.
Pastörizasyon sistemlerimiz mühendislik, hijyen ve proses kontrolü açısından en doğru ve etkin tasarıma sahiptir. Sizlerin uygulama alanına göre danışmanlık yaparak sizi en etkin çözüme ulaştırmak TSS firmasının ana prensibidir. Tasarım aşamasından başlayarak üretim sürecinde gösterdiğimiz titizliği nihai ürünlerimizde görebilirsiniz.
Değerli müşterilerimizin üretimini aksatmayacak şekilde hızlı bir servis faaliyeti göstermeye özen göstermekteyiz.
Özellikler
Kontrol Paneli
AISI 304 Paslanmaz çelikten imal edilmiş ve PLC - PID kontrolünü sağlayan pano, pastörizasyon sistemi üzerine monte edilir. Pastörizasyon sistemi sıcaklık tasarımına göre, istenilen pastörizasyon sıcaklığını elde etmek için pastörizatörü bu kontrol paneli üzerinden kumanda etmemizi sağlar.
Pastörizatör Eşanjörü
Pastörizasyon sisteminde ısı değerleri tasarlanmış olan akışkan ürünün plaka ve contalar vasıtası ile biribirine karışmadan ısı transferini sağlamaya yarar.
Balans Tankı
Pastörizasyon işlemi öncesinde, işlem sırasında ve temizlik (CIP) sırasında en önemli ekipmanlardan biridir. Ürünü sisteme alır, kontrollü bir dozajlama ile sisteme verir ve ön temizlik ve son temizlik sırasında sirkülasyon sistemi olarak kullanılır.
Paslanmaz ekipmanlar
Sistemde kullanılan tüm boru, fitting ve paslanmaz çelik malzemeler AISI 304 ve 316 kalitede paslanmaz çeliktir. Kullanıldığı alan bakımına göre farklılık gösterebilir.
Holder
Ürüne göre pastörizasyon sırasında bekletme süreleri değişkenlik gösterir. Pastörizatör standart holder süresi 72C'de 16 saniyedir. Fermente ürünlerde 3 veya 5 dakika aralığında kapalı spiral holder kullanılmaktadır. Bu sebeple standart ve fermente ürün pastörizasyonunu yapabilmek için 300 saniye süreli holderler üretmekteyiz. Bu sistem opsiyon olarak üretilir ve üretilecek ürüne göre sunulmaktadır.
TSS üretim sisteminde tüm malzemeler AISI 304-316 standartlarında paslanmaz çeliktir. Kullandığımız malzemeler çoğunlukla Avrupa ve yerli üretim olup, uzak doğu mallarının üretim aşamasında kullanılmasına kalite kontrol sistemimiz izin vermez. Kullanılan malzemeler tedarik aşamasında sıkı bir kontrol taramasından geçmektedir.
Uygulama alanına göre optimum çözümleri TSS satış departmanına bölümüne danışabilirsiniz.